Hvad er dit indre potentiale?

De problemer der dukker op i dit liv, er en del af hele dig. De uforløste konflikter, kan dukke op til overfladen, som en fysisk eller social udfordring. Det er dit “indre jeg”  der behøver din opmærksomhed, når dit liv er i uorden. Enhver har brug for at føle sig værdifuld og accepteret som den “Jeg er”. Hvis det tidligt i livet ikke skete for dig, så har du måttet give afkald på din identitet og istedet danne et falskt selv. At have et falskt selv, er at være i en rolle, ens sande selv er aldrig nærværende.

Skab kontakt til dine kvaliteter

At arbejde med dit inderste potentiale, kan opleves som at lære at blive “omsorgsperson” for dit “indre Jeg”. Derved giver du den del af dig, der oplever at det tænker, føler, opfører sig forkert, mulighed for at blive hørt og få tilkendegivelser fra en “omsorgsperson” du med sikkerhed ikke kan miste. Du vil igennem dit indre arbejde, komme i kontakt med den “undrende del af dig”.  Dets kvaliteter er at være spontan, i stand til at leve i nuet, koncentreret, fantasifuld, kreativ, legelysten, at være glad, at opleve undren, tillid, sorg, kærlighed, overraskelse og håb.

Hvordan påvirkes selvværd

Hvis du reagerer i verden med kontrol, perfektionisme, foragt, kritik, bebrejdelse, misundelse, fordømmelse, magt og raseri, kan årsagen findes i at du har levet i et skam baseret miljø. “Den giftige skam, er kernen i det sårede indre jeg”. I smerten ligger at du har oplevet, at du ikke skulle være som du var, føle som du gjorde, det du finder på er forkert og alt hvad du ønsker dig er tåbeligt, du er mangelfuld og forfejlet.

I stedet for at føle smerten, træder vore forsvarsmekanismer i kraft så som benægtelse, fortrængning, projektioner og bagatellisering. Når din forsvarsmekanisme er trådt i kraft, vil din oplevelse ligge tilbage ubearbejdet i dit system. Det kan blive disse følelsesstorme, blandt andet i form af stress, traumer og depression, der når de løsnes op for, vil gøre det muligt at genskabe kontakten til den “undrende del af dig”.

Netop denne fortælling Slottet holder jeg meget af.

Hvordan opstår fastlåsthed

Endnu en side, er det nødvendigt at forholde sig til, det er den “indre kritiker”. Den søger for at du kommer på arbejde i rette tid, sætter dig mål i livet og holder dig til dem. Den “indre kritiker” kan også være på banen, når du går i stå og ikke føler du kan leve frit. Ofte fungerer det som en start/stop knap der er fastlåst. Den “indre kritiker” vil komme på banen, når du begynder at arbejde med dit “indre jeg”. Den vil forsøge at stoppe dig i at ændre din situation, fordi den ønsker at bibeholde de opgaver, den er vant til at kontrollere ud fra.

Rejsen hjem – til dit indre potentiale

Du kan lære alt hvad du ikke fik lært. Når du oplever at det er okay at føle som du føler, at mærke hvad du mærker, så tillader du dig selv at få styrken tilbage i dit liv.

At blive omsorgsperson for dit “indre jeg” er aktuelt, hvis du kan genkende mindst en af disse:

  • vil udvikle dig i en ny retning og genfinde dit inderste potentiale
  • har dannet et falskt selv, du tør ikke være den du rigtig er.
  • har været involveret i uheld eller vidne til traume og volds scener.
  • har en depression, og/eller har brug for en ny start efter indlæggelse.
  • har tanker der gør du skælder dig selv ud og laver benspænd.
  • oplever tankemylder, koncentrationsbesvær og søvnløshed.
  • har brug for genopdage det legende, lette og impulsive I dig.

Send dine spørgsmål her, når du trykker “Indsend” accepterer du at blive-bedre må kontakte dig

 

Event kalender

Kalender

<< dec 2023 >>
mtotfls
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31